Повернутися до звичайного режиму

8-9 ТРАВНЯ - День пам’яті та примирення і День перемоги!

/Files/images/1_veresnya_18/перемога.jpg

8-9 ТРАВНЯ - День пам’яті та примирення і День перемоги!

Україна разом із багатьма країнами Європи відзначає 8 травня як День пам’яті та примирення.Данину пам'яті всіх жертв Другої світової війни віддають у всьому світі і Генеральна Асамблея ООН у 2004 році ухвалила резолюцію, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення.

Савинецький Комунальний Заклад Освіти щороку готує інформацію до 8 і 9 травня, вшановуючи подвиг кожного українця у наближенні миру та спокою.
Україна зазнала значних втрат внаслідок війни.Під час бойових дій та в полоні загинуло від трьох до чотирьох мільйонів військових, підпільників і цивільних, від чотирьох до п’яти мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор та голод у тилу, близько п’яти мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з них не повернулася на батьківщину.
Загальні втрати України у тій війні оцінюються у 8-10 мільйонів життів.

Українці боролися проти Гітлера та його союзників у арміях Польщі та СРСР, Канади і Франції, Сполучених Штатів Америки та Чехословаччини, на фронтах Європи, Північної Африки та Південно-Східної Азії, на Тихому та Атлантичному океанах.
Символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги став червоний мак, як і в багатьох країнах Європи.
Червоний мак – міжнародний символ пам'яті жертв Першої світової війни, а згодом – жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року.

Пам'ять

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.


8 травня, Україна відзначає День пам'яті та примирення, який символізує перемогу над нацизмом. Саме в цей день 1945 року нацистська Німеччина капітулювала у Другій світовій війні.

У Другій світовій війні загинув майже кожен другий українець. 2,5 млн людей вивезли на примусові роботи до Німеччини. Війна зруйнувала більшість великих та малих міст України. Без даху над головою залишилося близько 10 млн осіб. Україна постраждала більше, ніж будь-яка інша країна Європи.

8 травня – це данина пам'яті загиблим, це день пам'яті, ми низько схиляємо голову перед ними... Ми шануємо їхню пам'ять і будемо їх згадувати 8 травня. А 9 травня – це день вшанування живих. І ми вшановуємо ветеранів, які віддавали все, що є, для перемоги і забезпечили День перемоги...

8 і 9 травня залишаються, і вони об'єднують нашу країну.

Вітаємо з Днем Перемоги -
Зі світлим, легендарним святом.
Колись солдати, дякувати Богу,
Її дістали за ціну багату.

З нами разом до вічного вогню
Прийдуть наші онуки й діти,
Щоб вшанувати ветеранів сивину,
Щоб низько до землі вклонитись.

Ми прийдемо до вічного вогню -
Рокам ніколи пам’яті не стерти
Про тих, хто пережив страшну війну,
І хто потрапив у обійми смерті.

Зі святом 9 Травня! Найголовніше, що хочеться побажати в цей день, це те, за що боролися наші діди - миру в кожен дім! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце. Бажаємо всім здоров'я, радості і щастя. Нехай перемога супроводжує скрізь і завжди, нехай поруч будуть тільки добрі і щирі люди. Бажаємо, щоб серце не знало болю і туги, а в душі завжди грав переможний марш!

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.